Конвективно-теплове сушіння шару зерна
Анотація
В роботі на основі принципу подібності тепло та масопереносу досліджено вплив температури та швидкості продуву шару зерна для м’якого режиму сушіння на зміну концентрації
вологи в зерні та її напружено деформований стан в залежності від місця розміщення зерна в шарі. Показано, що напруження в зернині тим більші, чим більш осушена зернина.
У процесі осушення переміщення в зернині від’ємні, тобто зерно всихається, що підтверджено експериментально. Найбільший вплив на осушення має температура. Зі збільшенням швидкості продуву зменшується відносна насиченість вологою в зернині.
Авторське право (c) 2015 Богдана Гайвась, Євген Чапля, Дмитро Чаплаєв (Автор)
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.