Сушіння зерна в імпульсному режимі агента сушіння з урахуванням шаруватості структури зернини

  • Богдана Гайвась Центр математичного моделювання IППММ ім. Я. С. Пiдстригача НАН України
  • Вероніка Дмитрук Центр математичного моделювання Інституту прикладних проблем механіки і математики ім. Я. С. Підстригача НАН України, вул. Дудаєва, 15, Львів, 79005; Національний університет «Львівська політехніка», вул. С. Бандери, 12, Львів
Ключові слова: осцилюючий режим, ідеальне витіснення, структура зернини

Анотація

На основі принципу подібності процесів тепло- та масопереносу при імпульсному осушенні
зернового шару побудовано розв’язок задачі про зміну концентрації вологи та температури
в зернині в часі, в залежності від глибини розміщення її в шарі, неоднорідності її структури, швидкості продуву міжзернового середовища та керуючих функцій (пароповітряної
суміші та температури) сушильного середовища. Це дає змогу досліджувати надалі напружено-деформований стан зернини з врахуванням міцності та вибирати оптимальні режимні
параметри осушення.

Опубліковано
2018-11-22