Про знаходження термопружного стану електропровідного неферомагнітного шару в гармонічному за часом магнітному полі - Hachkevych, Oleksandr; Solodiak, Mykhaylo; Makhorkin, Mykola (ФІЗИКО-МАТЕМАТИЧНЕ МОДЕЛЮВАННЯ ТА ІНФОРМАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ, 2019)
Запропоновано розрахункову модель знаходження термопружного стану електропровідного неферомагнітного шару в гармонічному за часом магнітному полі. У цій моделі враховуються коливні складники тепловиділень і пондеромоторної сили, а також динамічні члени задачі термопружності. Визначено умови, за яких необхідно користуватися уточненою розрахунковою моделлю.