Вплив гармонічної хвилі на концентрацію напружень у безмежному тілі з податливими дисковими включеннями - Бутрак, Іванна (ФІЗИКО-МАТЕМАТИЧНЕ МОДЕЛЮВАННЯ ТА ІНФОРМАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ, 2019)
Досліджено поширення гармонічних пружних хвиль у безмежному тілі з системою дискових включень малої жорсткості. Задачу у частотній області зведено до системи граничних інтегральних рівнянь щодо функцій стрибків переміщень на включенні. За допомогою числового методу проаналізовано розподіл коефіцієнтів інтенсивності динамічних напружень відриву в околі включень від хвильового числа за різної відстані між дефектами та співвідношення між пружними модулями матричного середовища та кругових включень.