Обчислювальні аспекти різномасштабного методу скінченних елементів - Сподар, Наталія; Савула, Ярема (ФІЗИКО-МАТЕМАТИЧНЕ МОДЕЛЮВАННЯ ТА ІНФОРМАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ, 2018)
Розглянуто етап знаходження базисних функцій різномасштабного методу скінченних елементів. Побудовано різномасштабні базисні функції за допомогою класичного методу скінченних елементів та аналітично. Проведено обчислювальні експерименти, які підтверджують точність знаходження різномасштабних базисних функцій на одному елементі.