Ефективні міжфазні параметри біматеріалу з періодичною системою міжфазних теплопроникних тріщин - Середницька, Христина; Мартиняк, Ростислав (ФІЗИКО-МАТЕМАТИЧНЕ МОДЕЛЮВАННЯ ТА ІНФОРМАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ, 2018)
На основі розв’язку задачі термопружності для біматеріалу з періодичною системою міжфазних тріщин, що містять теплопровідний заповнювач, визначено ефективні міжфазні параметри такої структури — ефективний стрибок температури та ефективний термоопір. Проаналізовано залежності ефективних параметрів від коефіцієнта теплопровідності заповнювача тріщин, коефіцієнта міжфазної тріщинуватості біматеріалу та теплового і силового навантаження. Вивчено ефект напрямленості теплового потоку.