Системний підхід і математичне моделювання біологічних та природних об’єктів і процесів - Власов, Андрій; Демічковський, Андрій; Іващенко, Ольга; Лопатьєв, Анатолій; Пітин, Мар’ян; П’янило, Ярослав; Худолій, Олег (ФІЗИКО-МАТЕМАТИЧНЕ МОДЕЛЮВАННЯ ТА ІНФОРМАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ, 2018)
Запропоновано й обґрунтовано методологію системного підходу та математичного моделювання у вивченні біологічних і природних об’єктів та процесів. Загальносистемну термінологію адаптовано до вимог математичного моделювання. Подано вимоги до математичних моделей як біологічних і природних об’єктів та процесів, а також у фізичному вихованні.