Передача тепла через міжфазну щілину змінної висоти з теплопровідним заповнювачем - Середницька, Христина (ФІЗИКО-МАТЕМАТИЧНЕ МОДЕЛЮВАННЯ ТА ІНФОРМАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ, 2018)
Досліджено передачу тепла через міжфазну щілину, що має задану початкову висоту і містить теплопровідний заповнювач. На основі розв’язку задачі термопружності для біматеріальної площини з такою щілиною визначено розподіл дотичної і нормальної компоненти вектора теплового потоку на міжфазній лінії та проаналізовано їх залежність від коефіцієнта теплопровідності заповнювача.