Дослідження стійкості спектрального методу визначення розподілу тиску вздовж трубопроводу в нестаціонарному випадку в базисі біортогональних поліномів - П’янило, Ярослав; Собко, Валентина (ФІЗИКО-МАТЕМАТИЧНЕ МОДЕЛЮВАННЯ ТА ІНФОРМАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ, 2018)
В праці на базі побудованих авторами біортогональних поліномів досліджено стійкість запропонованого методу розв’язування задач математичної фізики, зокрема для розрахунку нестаціонарного руху газу в трубопроводах. Досліджено спосіб розв’язування задачі методом розділення змінних в базисі біортогональних поліномів. Рішення задачі побудовано у вигляді суми ряду біортогональних та квазіспектральних поліномів. Проведений порів- няльний аналіз рішення для різних значень параметрів. Вивчено вплив параметрів методів, зокрема порядку часткової суми, розрядної сітки та похибки обчислення на точність отриманого розв’язку. Результати обчислень подано у вигляді таблиць.