Відеосистема для визначення чисельності людей - Дзелендзяк, Уляна; Нікульшин, Данило (ФІЗИКО-МАТЕМАТИЧНЕ МОДЕЛЮВАННЯ ТА ІНФОРМАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ, 2025)
У статті досліджено ефективність використання відеосистеми для виявлення та відстеження переміщень живих об’єктів, зокрема людей. Розрорблено модель підрахунку кількості осіб у кадрі з використанням апаратного модуля Arduino ESP_Camera та програмного забезпечення на мові Python. Для обробки відеопотоку застосовано бібліотеки NumPy та OpenCV, що забезпечують виявлення та відстеження рухів у режимі реального часу. Результати експерименту підтверджують, що система здатна точно фіксувати переміщення людей навіть за умов присутності кількох рухомих об’єктів, що свідчить про її практичну ефективність у реальних умовах. Запропонований підхід забезпечує високу точність виявлення рухів у відеопотоках у реальному часі, що робить його перспективним для подальшого застосування у сфері автоматизованого відеоспостереження.