Степеневі множники у підсумовуванні тригонометричних рядів - Ivasyk, Halyna (ФІЗИКО-МАТЕМАТИЧНЕ МОДЕЛЮВАННЯ ТА ІНФОРМАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ, 2018)
У цій статті використовуємо методи степеневих множників для підсумовування розбіж- них тригонометричних рядів. Показано, що методом Пуассона-Абеля можна підсумовати тільки ряди, порядок зростання членів яких пропорційний степеневій залежності від номера підсумовування. Метод Вейєрштрасса-Гаусса та інші методи степеневих множ- ників можна застосувати також до рядів, члени яких зростають пропорційно показни- ковій залежності від номера підсумовування.