Зміна магнітної проникності неоднорідного матеріалу за рахунок включень з поверхневим імпедансом - Андрійчук, Михайло; Євстигнєєв, Борис (ФІЗИКО-МАТЕМАТИЧНЕ МОДЕЛЮВАННЯ ТА ІНФОРМАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ, 2024)
Ми застосовуємо аналітично-числовий метод для розв'язання задачі розсіяння на сукупності хаотично розміщених частинок в однорідному матеріалі. Припущення про малість частинок дозволяє використати для цієї задачі асимптотичний метод. Аналітична частина розв'язку полягає в отриманні системи лінійних алгебраїчних рівнянь (СЛАР) щодо значень невідомої допоміжної функції. Чисельний розв’язок цієї СЛАР дозволяє визначити розв’язок початкової задачі дифракції, а також вивести явну формулу для магнітної проникності отриманого неоднорідного матеріалу. Числові дані свідчать про можливість одержати більш контрастний розподіл магнітної проникності на відміну від регулярного розміщення вбудованих включень.