Системний аналіз режимів руху газу в трубопровідних системах. - Pyanylo, Yaroslav; Prytula, Nazar; Prytula, Myroslav (ФІЗИКО-МАТЕМАТИЧНЕ МОДЕЛЮВАННЯ ТА ІНФОРМАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ, 2024)
Проведено системний аналіз режимів руху газу та факторів впливу на його параметри. Досліджені умови, яким має відповідати математична модель руху газу в трубопроводі та метод її реалізації, щоб забезпечити отримання результатів моделювання за мінімальний час та із заданою точністю. Приведені результати числових експериментів, які обґрунтовують отримані висновки.