Комп’ютерне моделювання дифузії домішкових речовин у середовищі з пастками за каскадного розпаду частинок: Fìz.-mat. model. ìnf. tehnol. 2017, 25:170-184 - Chernukha, Olha; Bilushchak, Yurii (ФІЗИКО-МАТЕМАТИЧНЕ МОДЕЛЮВАННЯ ТА ІНФОРМАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ, 2018)
За континуально-термодинамічним підходом запропонована математична модель масо- перенесення домішкових речовин у багатокомпонентному середовищі з пастками за каскадного розпаду домішок, в рамках якої концентрація частинок на певному кроці розпаду є джерелом маси розпадної речовини, яка дифундує і сорбується, на наступному кроці. Розв’язки крайових задач дифузії каскадного типу побудовані за ітераційною процедурою з використанням функцій Гріна. Отримано формули для знаходження потоків маси та кількості речовини, що пройшла через шар, на кожному етапі розпаду. Розроблений пакет програм для комп’ютерного моделювання дифузійних процесів у тілі з пастками за каскадного розпаду домішкових речовин.