Диференціально-різницеві ітераційні алгоритми декомпозиції області для задач про односторонній контакт багатьох пружних тіл: Fìz.-mat. model. ìnf. tehnol. 2017, 25:125-140 - Prokopyshyn, Ihor; Shakhno, Stepan (ФІЗИКО-МАТЕМАТИЧНЕ МОДЕЛЮВАННЯ ТА ІНФОРМАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ, 2018)
Запропоновано неявні двоточкові диференціально-різницеві паралельні ітераційні алгоритми декомпозиції області для розв’язування задач про контакт багатьох пружних тіл. На основі скінченноелементних апроксимацій здійснено їх програмну реалізацію для випадку плоских контактних задач. Досліджено вплив ітераційних параметрів на швидкість збіжності розроблених алгоритмів. Проведено порівняння числової ефективності двоточкових та одноточкових ітераційних методів декомпозиції області.