Аналіз моделі фільтрації газу із використанням дробових похідних за часом: Fìz.-mat. model. ìnf. tehnol. 2017, 25:82-89 - Lopuh, Nazariy (ФІЗИКО-МАТЕМАТИЧНЕ МОДЕЛЮВАННЯ ТА ІНФОРМАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ, 2018)
В праці на базі методу скінченних елементів запропоновано числову модель фільтрації газу в пористих неоднорідних середовищах із використанням дробових похідних за часом. Розглянуто дробові похідні Капутто та Ріммана-Ліувіля. Проведений числовий аналіз із використанням експериментальних вхідних даних. Отримані результати можна використати для дослідження фільтраційних властивостей околу свердловини, визначення її дебіту залежно від розподілу тиску.