Коливання ортотропної панелі подвійної кривини з множиною отворів довільної конфігурації за врахування розподіленого навантаження на поверхні панелі - Шопа, Тетяна (ФІЗИКО-МАТЕМАТИЧНЕ МОДЕЛЮВАННЯ ТА ІНФОРМАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ, 2023)
В межах уточненої теорії, яка враховує деформацію поперечного зсуву, побудовано розв’язок задачі про усталені коливання ортотропної панелі подвійної кривини з довільною кількістю отворів довільної конфігурації за врахування гармонічного в часі довільного розподіленого зовнішнього навантаження на поверхні панелі. Зовнішня границя панелі є довільної форми. Розглянуто різні типи гармонічних в часі граничних умов на контурах отворів та на контурах зовнішньої межі панелі. Розв’язок побудовано на основі непрямого методу граничних елементів. Використанно секвенціальний підхід до зображення функцій Гріна. Інтегральні рівняння розв’язано методом колокацій.