Деякі аспекти екстраполяції на основі інтерполяційних многочленів: Fìz.-mat. model. ìnf. tehnol. 2021, 33:175-180 - Turbal, Yuriy; Bomba, Andriy; Turbal, Mariana; Alkaleg Hsen Drivi, Abd (ФІЗИКО-МАТЕМАТИЧНЕ МОДЕЛЮВАННЯ ТА ІНФОРМАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ, 2021)
Розглядається задача екстраполяції на основі інтерполяційних многочленів. Пропонується проста обчислювальна процедура для знаходження прогнозного значення для многочлена будь-якого степеня за умов рівномірної сітки. Досліджено збіжність прогнозу на основі інтерполяційних многочленів до точного значення функції. Запропоновано алгоритм визначення найкращого многочлена для екстраполяції.