Багаторозрядна операція віднімання у паралельній моделі обчислення: Fìz.-mat. model. ìnf. tehnol. 2021, 33:165-169 - Tereshchenko, Andrii (ФІЗИКО-МАТЕМАТИЧНЕ МОДЕЛЮВАННЯ ТА ІНФОРМАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ, 2021)
У роботі запропоновано новий метод реалізації операції багатослівного віднімання у паралельній моделі обчислення. Подано аналіз, на основі якого можливе прогнозування знаків переносів між словами та між групами слів, на які розбиваються багатослівні числа при знаходженні різниці між ними. Аналіз наведено у вигляді леми. Описано ітераційну побітову операцію коригування знаків переносів для кожного слова у групі слів. Запропоновано алгоритм реалізацї операції обчисення різниці між багатослівними числами при задіянні k процесорів.