Адаптивний метод операторної екстраполяції: Fìz.-mat. model. ìnf. tehnol. 2021, 33:143-147 - Semenov, Volodymyr; Siryk, Dmytro; Kharkov, Oleh (ФІЗИКО-МАТЕМАТИЧНЕ МОДЕЛЮВАННЯ ТА ІНФОРМАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ, 2021)
Робота присвячена дослідженню нового алгоритму з брегманівською проекцією для розв’язання варіаційних нерівностей в гільбертовому просторі. Алгоритм є адаптивним варіантом методу операторної екстраполяції, де використовується правило поновлення величини кроку, що не вимагає знання ліпшицевих констант і обчислень значень оператора в додаткових точках. Привабливою рисою алгоритму є всього одне обчислення на ітераційному кроці проекції Брегмана на допустиму множину.