Ермітові сплайни з ланками у вигляді суми многочлена та експоненти з непарною кількістю параметрів: Fìz.-mat. model. ìnf. tehnol. 2021, 33:110-114 - Pizyur, Yaropolk; Hnativ, Bohdan (ФІЗИКО-МАТЕМАТИЧНЕ МОДЕЛЮВАННЯ ТА ІНФОРМАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ, 2021)
Встановлено умови існування єдиного наближення функцій ермітовими сплайнами з ланкою у вигляді суми многочлена та експоненти з п’ятьма параметрами. Виведено формули для параметрів ланок цих ермітових сплайнів. Подано формулу для обчислення похибки і вираз для ядра похибки балансного наближення функцій ермітовими сплайнами з ланкою у вигляді суми многочлена та експоненти. Наведено результати наближень.