Оцінки стійкості шифросистем NTRUCipher та NTRUCipher+ відносно BKW-атаки: Fìz.-mat. model. ìnf. tehnol. 2021, 33:28-32 - Matiyko, Alexandra (ФІЗИКО-МАТЕМАТИЧНЕ МОДЕЛЮВАННЯ ТА ІНФОРМАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ, 2021)
У зв’язку з необхідністю створення симетричної шифросистеми для практичних застосувань, стійкість якої (аналогічно асиметричним криптосистемам) базується на складності розв’язанні лише однієї обчислювальної задачі, в 2017 році запропоновано шифросистему NTRUCipher. Проведено попередні дослідження зазначеної шифросистеми, проте за їх рамками залишається питання про стійкість NTRUCipher до деяких специфічних атак. У даній статті наведено оцінки стійкості відносно певної атаки з підібраним відкритим текстом для шифросистеми NTRUCipher, а також для її природного удосконалення – NTRUCipher+. Наведені аналітичні оцінки дозволяють порівняти ці шифросистеми за стійкістю та зробити висновок про недоцільність використання NTRUCipher+ для підвищення стійкості.