Чисельний аналіз математичної моделі окиснення СО на платині: Fìz.-mat. model. ìnf. tehnol. 2021, 32:165-169 - Kostrobij, Petro; Ryzha, Iryna (ФІЗИКО-МАТЕМАТИЧНЕ МОДЕЛЮВАННЯ ТА ІНФОРМАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ, 2021)
У роботі наведено дослідження двовимірної математичної моделі окиснення монооксиду вуглецю на поверхні Pt каталізатора згідно механізму Ленгмюра-Гіншелвуда, яка враховує нанонеоднорідності поверхні Pt(110) та процеси дифузії адсорбованих молекул СО, а також атомів кисню по поверхні каталізатора. Показано, що структурні зміни поверхні Pt(110) суттєво впливають на характер коливного режиму реакції, тоді як адсорбовані атоми кисню можна вважати нерухомими.