Ефективні за точністю алгоритми апроксимації функцій із класу Гельдера рядами Фур’є: Fìz.-mat. model. ìnf. tehnol. 2021, 32:159-164 - Kolomys, Olena (ФІЗИКО-МАТЕМАТИЧНЕ МОДЕЛЮВАННЯ ТА ІНФОРМАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ, 2021)
Побудовано ефективний за точністю алгоритм апроксимації функцій з класу Гельдера за допомогою рядів Фур'є з використанням для визначення коефіцієнтів Фур'є оптимальних за точністю на класі і близьких до них квадратурних формул обчислення інтегралів від швидкоосцилюючих функцій.