Рівномірна вибірка Гауса та її застосування для схеми електронного підпису Falcon: Fìz.-mat. model. ìnf. tehnol. 2021, 32:106-110 - Derevianko, Yaroslav; Baklykov, Oleksandr (ФІЗИКО-МАТЕМАТИЧНЕ МОДЕЛЮВАННЯ ТА ІНФОРМАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ, 2021)
Дана робота описує блоковий фреймворк для генерації дискретних компонентів Гауса з довільним центром та стандартним відхиленням. Простота дозволяє зробити його легким у впровадженні, доказово захищеним, портативним, ефективним та доказово стійким проти часових атак. Відбірник, що буде розглядатися, є гарним кандидатом для будь-якого вибіркового аналізу. Нещодавно його було впроваджено у схему ЕП Falcon. Вибірка Гауса над цілими числами є центральним елементом криптографії на алгебраїчних решітках, який складно виконувати якісно та безпечно. Враховуючи незліченну кількість застосувань вибіркових процесів, важливо обрати відбірники Гауса, які були б ефективними та доказово захищеними, стійкими до часових атак та загалом простими в реалізації. Відбір проб з іншими розподілами, окрім Гаусового, є поки не вирішеним питанням.