Крайова задача теплообміну між людиною та навколишнім середовищем: Fìz.-mat. model. ìnf. tehnol. 2020, 30:29-40 - Barabash, Oleg; Kovtun, Oksana; Leschenko, Olga; Kosenko, Victoria; Dukhnovska, Ksenia (ФІЗИКО-МАТЕМАТИЧНЕ МОДЕЛЮВАННЯ ТА ІНФОРМАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ, 2020)
У статті представлений підхід моделювання теплопередачі між людиною і навколишнім середовищем з дисперсними параметрами. Цей підхід є розробкою моделі теплообміну між людиною і навколишнім середовищем з зосередженими параметрами. В процесі моделювання використовуються закон теплопровідності Фур'є, закон Ньютона-Ріхмана і математичний апарат рівнянь в часткових похідних.