Аналіз підходів до моделювання масопереносу в нестаціонарному режимі: Fìz.-mat. model. ìnf. tehnol. 2020, 28:55-64 - Pyanylo, Yaroslav; Pyanylo, Galyna (ФІЗИКО-МАТЕМАТИЧНЕ МОДЕЛЮВАННЯ ТА ІНФОРМАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ, 2020)
Значна кількість природних та фізичних процесів описується диференціальними рівняннями в частинних похідних або системами диференціальних рівнянь в частинних похідних. Для знаходження їх розв’язків широкого застосування набули числові методи. Системи диференціальних рівнянь в частинних похідних розв’язуються, в основному, зменшення порядку системи рівнянь або зведенням її до одного диференціального рівняння. Така процедура веде до збільшення порядку диференціального рівняння. При цьому виникають різного роду обмеження та похибки, які можуть призвести до появи додаткових розв’язків, необхідності накладання крайових умов на проміжні похідні тощо. Аналізові таких ситуацій і шляхів їх розв’язання присвячена дана робота.