Термопружність ізотропних тіл із недеформівними нитковими включеннями: Fìz.-mat. model. ìnf. tehnol. 2020, 28:33-41 - Pasternak, Jaroslav; Sulym, Heorhiy; Ilchuk, Nataliia (ФІЗИКО-МАТЕМАТИЧНЕ МОДЕЛЮВАННЯ ТА ІНФОРМАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ, 2020)
У роботі побудовано інтегральні рівняння теплопровідності та термопружності ізотропних тіл із недеформівними ідеально теплопровідними нитковими включеннями. З’ясовано, що незважаючи на порядок особливості, отримані інтегральні рівняння є гіперсингулярними унаслідок симетрії ядер. Знайдено позаінтегральні члени цих рівнянь. Запропоновано схему методу граничних елементів для числового розв’язування сформульованих задач. Подано числовий приклад.