Коливання ортотропної циліндричної оболонки з множиною отворів довільної конфігурації та мішаними крайовими умовами: Fìz.-mat. model. ìnf. tehnol. 2018, 27:130-135 - Shopa, Tetiana (ФІЗИКО-МАТЕМАТИЧНЕ МОДЕЛЮВАННЯ ТА ІНФОРМАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ, 2019)
В рамках уточненої теорії, яка враховує деформацію поперечного зсуву та всі інерційні компоненти, побудовано розв’язок задачі про усталені коливання ортотропної замкненої циліндричної оболонки з довільною кількістю отворів довільної геометричної форми та розташування. Торці оболонки є довільної геометричної конфігурації. Розглянуто довільні гармонічні в часі граничні умови на зовнішніх межах оболонки та на контурах отворів. Розв’язок побудовано на основі непрямого методу граничних елементів та секвенціального підходу до подання функцій Ґріна. Крайову задачу зведено до системи лінійних алгебричних рівнянь.