Аналіз ресурсоємних затрат на виконання обчислювальних процедур для задач газової динаміки: Fìz.-mat. model. ìnf. tehnol. 2018, 27:88-95 - Lopuh, Nazariy (ФІЗИКО-МАТЕМАТИЧНЕ МОДЕЛЮВАННЯ ТА ІНФОРМАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ, 2019)
В роботі запропоновано аналіз ресурсоємних затрат на виконання обчислювальних процедур в реалізаціях задач газової динаміки. Аналіз проведено для комп’ютерної моделі, що використовує модифікований метод Петрова-Гальоркіна та схему Грюнвальда- Летнікова для дробових похідних за часом. Числові експерименти проводились на складних мережних системах із елементів ГТС. Досліджено зв’язки між параметрами адаптації математичної моделі. Запропоновано шляхи оптимізації часових затрат в обчислювальних процедурах.