Математична модель взаємодії пружних хвиль L- та Sv- поляризації нормального падіння із неоднорідно деформованим шаром: Fìz.-mat. model. ìnf. tehnol. 2018, 27:70-79 - Kravchyshyn, Oksana (ФІЗИКО-МАТЕМАТИЧНЕ МОДЕЛЮВАННЯ ТА ІНФОРМАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ, 2019)
У рамках розробленої раніше математичної моделі динаміки малих пружних збурень у неоднорідно деформованому пружному континуумі сформульовано стаціонарну задачу взаємодії ультразвукової хвилі L- або Sv- поляризації нормального падіння з полем неоднорідної плоскої деформації у шарі, який розділяє два ізотропних півпростори. Побудовано ітераційну процедуру для її розв’язування. У нульовому наближенні записано аналітичні подання для амплітуд відбитих/заломлених на границях напруженого шару хвиль та досліджено вплив на них параметрів плоскої деформації.