Ітераційний підхід до розв’язування нелінійних задач кондуктивно-променевого теплообміну в плоскому шарі - Чекурін, Василь; Бойчук, Юрій (ФІЗИКО-МАТЕМАТИЧНЕ МОДЕЛЮВАННЯ ТА ІНФОРМАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ, 2019)
Розроблено ітераційний підхід для розв’язування нелінійних задач кондуктивно-променевого теплообміну в плоскому шарі, що поглинає, емітує та розсіює ІЧ-випромінювання, як в об’ємі, так і на межі розділу із зовнішнім середовищем, а також обмінюється з ним теплом за конвективним механізмом. Із застосуванням скінченно-елементної апроксимації створено алгоритм для чисельної реалізації методу. Проведено чисельне дослідження збіжності розробленого алгоритму.