Числовий аналіз двовимірної задачі про напружений стан неоднорідного тіла з урахуванням геометричної нелінійності - Савула, Ярема; Стягар, Андрій (ФІЗИКО-МАТЕМАТИЧНЕ МОДЕЛЮВАННЯ ТА ІНФОРМАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ, 2019)
Розглянуто нелінійну задачу деформування двовимірного неоднорідного пружного тіла, яке містить масивну та тонку частини. Запропоновано алгоритм побудови наближеного розв’язку задачі, що базується на поєднанні прямого методу граничних елементів у масивній частині конструкції та методу скінченних елементів у тонкій частині. Поєднання розв’язків здійснюється за допомогою декомпозиції областей, що дає можливість розв’язувати задачу в обидвох частинах незалежно. Для ілюстрації запропонованого алгоритму наведено числові результати.