Термонапружений стан порожнистої біметалевої кулі за електромагнітної дії в режимі з імпульсним модулівним сигналом - Мусій, Роман; Мельник, Наталія (ФІЗИКО-МАТЕМАТИЧНЕ МОДЕЛЮВАННЯ ТА ІНФОРМАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ, 2019)
Сформульовано початково-крайову задачу термомеханіки для порожнистої біметалевої кулі за дії імпульсного електромагнітного поля. За визначальні функції вибрано азимутальну компоненту вектора напруженості магнітного поля, температуру та радіальну компоненту вектора переміщень. Запропоновано методику розв’язування відповідних контактних задач електродинаміки, теплопровідності та термопружності, яка використовує квадратичну апроксимацію розподілів всіх визначальних функцій за радіальною координатою в кожному складовому шарі. На основі цієї методики вихідні початково-крайові задачі на визначальні функції зведено до задач Коші на їх інтегральні (сумарні по пакету шарів) характеристики. Отримано загальні розв’язки цих задач за однорідної нестаціонарної електромагнітної дії, на основі яких записано розв’язки задачі за електромагнітної дії в режимі з імпульсним модулівним сигналом. Чисельно проаналізовано термонапружений стан і несучу здатність кулі залежно від параметрів такої дії.