Термопружна взаємодія тріщини та включення у круговому диску - Зеленяк, Володимир (ФІЗИКО-МАТЕМАТИЧНЕ МОДЕЛЮВАННЯ ТА ІНФОРМАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ, 2019)
Розглянуто двовимірну задачу термопружності для нагрітого до сталої температури кругового кусково-однорідного диска, послабленого тріщинами. Побудовано системи сингулярних інтегральних рівнянь першого та другого роду вказаної задачі на замкнених (контури включень) і розімкнених (тріщини) контурах. Числовий розв’язок сингулярних інтегральних рівнянь одержано методом механічних квадратур для диска, що містить еліптичне включення та тріщину. Досліджено вплив геометричних, теплофізичних і механічних характеристик включення на коефіцієнти інтенсивності напружень у вершинах тріщини.