Термонапружений стан біметалевого шару за електромагнітної дії в режимі з імпульсним модулівним сигналом - Мусій, Роман; Мельник, Наталія (ФІЗИКО-МАТЕМАТИЧНЕ МОДЕЛЮВАННЯ ТА ІНФОРМАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ, 2018)
Сформульовано початково-крайову задачу термомеханіки для біметалевого шару за дії імпульсного електромагнітного поля. За визначальні функції вибрано дотичну до основ шару компоненту вектора напруженості магнітного поля, температуру та нормальні компоненти тензора напружень. Запропоновано методику розв’язування отриманих контактних задач електродинаміки, теплопровідності і термопружності, яка використовує квадратичну апроксимацію розподілів всіх визначальних функцій за товщинною координатою в кожному складовому шарі. На основі цієї методики вихідні початково-крайові задачі на визначальні функції зведено до задач Коші на їх інтегральні (сумарні по пакету шарів) характеристики. Отримано загальні розв’язки цих задач за однорідної нестаціонарної електромагнітної дії, на основі яких записано розв’язки задачі за електромагнітної дії в режимі з імпульсним модулівним сигналом. Чисельно проаналізовано термонапружений стан і несучу здатність біметалевого шару залежно від його параметрів та амплітудно-частотних характеристик такої дії.