Узагальнене рiвняння дифузiї у дробових похідних у статистиці Рені - Костробій, Петро; Маркович, Богдан; Візнович, Олександра; Токарчук, Михайло (ФІЗИКО-МАТЕМАТИЧНЕ МОДЕЛЮВАННЯ ТА ІНФОРМАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ, 2018)
У рамках статистики Рені методом нерівноважного статистичного оператора Зубарєва отримано узагальнене рівняння дифузії у дробових похідних. Використано рівняння Ліувілля у дробових похідних, запропоноване Тарасовим. Усереднення в узагальненому коефіцієнті дифузії виконується за степеневим розподілом із параметром Рені q.