Дослідження впливу тиску на наявність газу у воді в пластах підземних сховищ газу - Вавричук, Петро (ФІЗИКО-МАТЕМАТИЧНЕ МОДЕЛЮВАННЯ ТА ІНФОРМАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ, 2018)
Запропоновано підхід до оцінки кількості дифундованого газу у воді, яка є наявною майже в усіх пластах підземних сховищ. Досліджено вплив коефіцієнта дифузії, тиску на границі газ – вода та тиску на нижній границі води на кількість дифундованого газу. Отримані теоретичні результати апробовано на модельній задачі в ході обчислювального експерименту.