Тривимірна динамічна задача теорії пружності про усталені крутні коливання біматеріалу “півпростір – шар з тріщиною”: Fìz.-mat. model. ìnf. tehnol. 2017, 25:141-150 - Stankevych, Volodymyr (ФІЗИКО-МАТЕМАТИЧНЕ МОДЕЛЮВАННЯ ТА ІНФОРМАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ, 2018)
Розглянуто тривимірну динамічну задачу про пружний біматеріал “півпростір — шар з круговою тріщиною”. Поверхні тріщини зазнають дії усталених в часі крутних зусиль. Для розв’язання задачі використано метод граничних інтегральних рівнянь (ГІР). За допомогою представлення розв’язків потенціалами Гельмгольца задачу зведено до системи двох ГІР стосовно невідомих функцій розкриття тріщини. Отримані залежності динамічних коефіцієнтів інтенсивності напружень поздовжнього зсуву від частоти прикладеного навантаження, товщини шару та співвідношення пружних параметрів матеріалів компонент тіла.