Багаторозрядна арифметика у послідовній, паралельній та квантовій моделях обчислень - Zadiraka, Valeriy; Tereshchenko, Andrii; Shvidchenko, Inna (ФІЗИКО-МАТЕМАТИЧНЕ МОДЕЛЮВАННЯ ТА ІНФОРМАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ, 2023)
У роботі розглянуто різні моделі обчислень для реалізації операцій багаторозрядної арифметики. Поділ на послідовну, паралельну та квантові моделі обчислень відбувається для врахування особливостей архітектури пристроїв, на яких будуть виконуватися програми. У роботі наведені особливості реалізації алгоритмів для різних моделей обчислень. Наведені основні критерії ефективності при обчисленні складності для різних моделей обчислення. Відмічено обмеження, які необхідно враховувати.