Метод статистичного опрацювання даних RGB-пікселів кольорових зображень на основі кодів бінарної арифметики та залишкових класів - Vozna, Nataliia; Pitukh, Ihor; Hryha, Lydmula (ФІЗИКО-МАТЕМАТИЧНЕ МОДЕЛЮВАННЯ ТА ІНФОРМАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ, 2023)
У роботі виконаний аналіз системних характеристик ПЗЗ-матрицьRGB-пікселів кольорових зображень та сфери їх застосування у наукових, промислових та військових галузях. Визначені об’єми та швидкості формування потоків даних представлених байт-орієнтованими кодами RGB-пікселів, кодами теоретико-числових базисів Радемахера та Крестенсона. Запропоновано метод статистичного опрацювання даних RGB-пікселів, які застосовуються при побудові кумулятивних гістограм в алгоритмах розпізнавання зображень. Розроблена структурна схема високопродуктивного процесора визначення вибіркового математичного сподівання та досліджені його системні характеристики.