Основні підходи в математичному моделюванні процесів сушіння капілярно-пористих та дисперсних матеріалів: Fìz.-mat. model. ìnf. tehnol. 2017, 25:27-50 - Hayvas, Bogdana (ФІЗИКО-МАТЕМАТИЧНЕ МОДЕЛЮВАННЯ ТА ІНФОРМАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ, 2018)
Подано огляд основних підходів до математичного моделювання тепломасопереносу в процесі сушіння капілярно-пористих та дисперсних матеріалів. Висвітвлено особливості побудови математичних моделей неізотермічного вологоперенесення та деформування при сушінні капілярно-пористих, дисперсних та матеріалів фрактальної структури з точки зору механіки суцільного середовища, теорії сумішей, статистичних підходів, що дає надалі можливість розширити множину реалізацій моделей, врахувати анізотропію тепломеханічних характеристик, пружні та в’язко-пружні властивості, усадку матеріалів.