Моделювання пружного поля, розсіяного міжфазним дефектом: Fìz.-mat. model. ìnf. tehnol. 2021, 33:45-51 - Nazarchuk, Zinoviy; Voytko, Myron; Kulynych, Yaroslav; Kuryliak, Dozyslav (ФІЗИКО-МАТЕМАТИЧНЕ МОДЕЛЮВАННЯ ТА ІНФОРМАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ, 2021)
Розв’язано задачу дифракції пружної SH-хвилі на міжфазному дефекті, утвореному на межі жорсткого з’єднання шару з півпростором. Дефект моделюємо імпедансною півплощиною. Крайову задачу розв’язано методом Вінера-Гопфа. В аналітичному вигляді отримано формули для знаходження поля зміщень та коефіцієнтів відбивання/-проходження. Наведено приклади числового моделювання характеристик поля.