Переваги та недоліки систем електронного голосування на основі блокчейн з використанням гомоморфного шифрування: Fìz.-mat. model. ìnf. tehnol. 2021, 33:40-44 - Migal, Demid; Isirova, Kateryna (ФІЗИКО-МАТЕМАТИЧНЕ МОДЕЛЮВАННЯ ТА ІНФОРМАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ, 2021)
Робота розглядає явище електронного голосування та наводить переваги та недоліки таких систем. Окрему увагу звернено на системи електронного голосування, що використовують в своїй схемі blockchain технології. Метою публікації є створення теоретичної моделі системи електронного голосування, що включатиме в себе усі етапи проведення виборів. В роботі було проведено дослідження та аналіз чинних систем електронного голосування, обґрунтовано вимоги до створення систем електронного голосування. Було приведено ймовірні атаки на системи як звичайного електронного голосування, так і на варіанти з використанням blockchain. До переваг роботи можна віднести теоретичну та практичну моделі, порівняння та дослідження вірогідних атак на системи електронного голосування різних типів.