Про підвищення точності виявлення JPHIDE стеганограм: Fìz.-mat. model. ìnf. tehnol. 2021, 32:170-174 - Koshkina, Nataliia (ФІЗИКО-МАТЕМАТИЧНЕ МОДЕЛЮВАННЯ ТА ІНФОРМАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ, 2021)
У роботі запропоновано метод підвищення точності стеганоаналітичних систем, які використовують ансамблевий класифікатор. Метод передбачає зважене фінальне голосування декількох високочутливих моделей характеристичних векторів. Оцінка його ефективності здійснювалася для задачі виявлення стеганограм, створених програмою Jphide. Порівнювалася точність, отримана з використанням однієї з моделей: LIU, CC-PEV, CC-C300, DCTR, PHARM, GFR та з використанням комбінації декількох моделей згідно розробленому методу. Результати тестування показали, що зважене фінальне голосування декількох високочутливих моделей покращує точність виявлення стеганограм з відносно невеликим корисним навантаженням (короткими таємними повідомленнями), не погіршуючи при цьому точність виявлення стеганограм з великим навантаженням.