Метод одноканального сліпого розділення на основі particle-фільтрації: Fìz.-mat. model. ìnf. tehnol. 2021, 32:22-26 - Semenov, Vasyl; Semenova, Evgeniya (ФІЗИКО-МАТЕМАТИЧНЕ МОДЕЛЮВАННЯ ТА ІНФОРМАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ, 2021)
Запропоновано метод одноканального сліпого розділення двох цифрових сигналів. Метод заснований на particle-фільтрації і моделі суміші двох сигналів в просторі станів. Перевірено ефективність методу і показано його перевагу перед методом ітераційного байєсівського розділення.