Кільцеве розшарування між тілами за локального охолодження коловим стоком тепла: Fìz.-mat. model. ìnf. tehnol. 2016, 26:55-62 - Mykytyn, Maryana; Serednytska, Kristina; Monastyrskyy, Bohdan; Martynyak, Rostyslav (ФІЗИКО-МАТЕМАТИЧНЕ МОДЕЛЮВАННЯ ТА ІНФОРМАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ, 2018)
Розглянуто безфрикційний контакт пружного півпростору з жорсткою термоізольованою основою за локального розшарування між ними по кільцевій ділянці під дією розподілених по колу стоків тепла, розміщених у півпросторі на деякій віддалі від його поверхні. Відповідна контактна задача термопружності зведена до сингулярного інтегрального рівняння відносно висоти утвореного кільцевого зазору. Розв’язок сингулярного інтегрального рівняння та внутрішній і зовнішній радіуси зазору визначено числово, використовуючи метод колокацій і метод послідовних наближень. Проаналізовано залежності форми зазору та нормальних контактних напружень від відстані між стоком тепла і поверхнею півпростору та від інтенсивності стоку тепла.