Побудова квазіспектральних ортогональних поліномів на базі многочленів Лаґерра: Fìz.-mat. model. ìnf. tehnol. 2020, 28:65-72 - Pyanylo, Yaroslav; Sobko, Valentina (ФІЗИКО-МАТЕМАТИЧНЕ МОДЕЛЮВАННЯ ТА ІНФОРМАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ, 2020)
У базисі многочленів Лагерра побудовано ортогональну систему поліномів, розглянуто задачу апроксимації функції в побудованому ортогональному базисі. Під час обчислювального експерименту на модельних задачах досліджено вплив різного роду похибок на апроксимацію.