Числова модель процесів масопереносу із застосуванням дробових похідних: Fìz.-mat. model. ìnf. tehnol. 2020, 28:26-32 - Lopuh, Nazariy (ФІЗИКО-МАТЕМАТИЧНЕ МОДЕЛЮВАННЯ ТА ІНФОРМАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ, 2020)
У статті описано схему побудови та застосування методу скінченних елементів із використанням алгоритму Грюнвальда-Летнікова. Отримані результати дають можливість оцінювати вплив порядку дробової похідної за часом та простором на процес фільтрації газу в пористому середовищі. Проведений числовий екперимент та аналіз.