Дослідження усталених крутних коливань біматеріалу ”півпростір з тріщиною — шар” з використанням ефективних крайових умов: Fìz.-mat. model. ìnf. tehnol. 2018, 27:103-111 - Stankevych, Volodymyr (ФІЗИКО-МАТЕМАТИЧНЕ МОДЕЛЮВАННЯ ТА ІНФОРМАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ, 2019)
Розглянуто динамічну задачу про усталені коливання пружного біматеріалу з тріщиною. З використанням ефективних крайових умов на інтерфейсній поверхні тіла та потенціалів Гельмгольца задачу зведено до системи двовимірних граничних інтегральних рівнянь відносно невідомих функцій розкриття поверхонь дефекту. За допомогою розв’язків рівнянь отримано значення динамічних коефіцієнтів інтенсивності напружень та проаналізовано їх частотні залежності від співвідношення жорсткостей компонент біматеріалу.